זכויות יוצרים בינלאומיות לאפליקציה- עו"ד הייטק | יריב קדם //

אייקון, פיתוח אפליקציות וסטארטאפיםפורמט זכויות יוצרים בינלאומי לאפליקציה

מהו פורמט זכויות יוצרים בינלאומי לאפליקציה?

פורמט זכויות יוצרים בינ"ל לאפליקציה, תוכנה, אתר אינטרנט או רשת חברתית, מבוסס על אפיון משפטי של האפליקציה ותכנונה בהתאם לדיני זכויות יוצרים, ובעל תוקף בינלאומי וזאת כדי:

  • לוודא שזכויות היוצרים יהיו שלך;
  • שיהיה לך כלי משפטי לאכיפת הפרה;
  • כי שתוכל להיעזר בו כדי לשכנע משקיע;
  • כדי שיהיה לך אמצעי להוכיח שלא הפרת זכויות של אחרים.
קרא עוד
איך להקים סטארט אפ
יריב קדם, עו

יריב קדם, עו"ד ונוטריון, בעל תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, בעל ותק של יותר מ- 20 שנה בייעוץ ובליווי משפטי של חברות היי-טק, סטארט-אפים ועסקים בינלאומיים, fמנטור באקסלרטורים כגון של מיקרוסופט ושל AppleSeeds, כיועץ משפטי להאקטונים רבים, ומי שהיה הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים.

בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-

Enquantum (cybersecurity software), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), Café-Café (chain of coffee shops), ISM (safes technology), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), BAE Systems Rokar (weapons developement), Abloy (locks & door-cylinders), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).

קרא עוד >>


  • מעל 20 שנות ליווי סטראט-אפים וחברות הייטק
  • הקמת סטארטאפים מוגנים משלב הרעיון
  • הגנה בינ"ל, מפת דרכים חכמה, צוות מנטורים בכיר
  • תכנית פיננסית, תכנית גיוס משקיעים

המשמעות של פורמט זכויות יוצרים

פורמט זכויות היוצרים לאפליקציה, בדומה לפטנט על מוצר, מאפשר ליזם להקים סטראט-אפ לאפליקציה, לבצע עסקאות באפליקציה, ולמנוע מכל אדם הפרת זכויות יוצרים, תוך אפשרות שימוש בתביעות כספיות ובקשות לצווי מניעה זמניים בבית משפט בישראל או בחו"ל.

1הגנה משפטית מהרגע הראשון

יש לך רעיון לאפליקציה, רוצה להתחיל בתהליך הפיתוח שלו, אך יש לך פחד שיעתיקו אותו? פורמט זכויות יוצרים בינלאומי הוא הפתרון מהרגע הראשון

כל סטראט-אפ המבוסס על רעיון טוב צריך להגן על זכויות הקניין הרוחני שלו כדי לבסס את יתרונו התחרותי. אם בעבר עיקר הסטארט-אפים היו מבוססים על מוצרים מוגני פטנטים, הרי שהיום בעידן התעשייה-4 שהופך כל טכנולוגיה לדיגיטלית ומחוברת כפתרון כולל לאפליקציות, תוכנות ואתרי אינטרנט, הגנת זכויות יוצרים לאלו היא מחוייבת המציאות.

ישראל היא בין המדינות המובילות בעולם בתחומי הפיתוח של אפליקציות, תוכנות, אתרי אינטרנט ומוצרי היי-טק אחרים, וההוכחה היא האקזיטים המפוארים של אפליקציות ישראליות שנמכרו לחברות מובילות בעולם, כגון וויז (Waze) שנמכרה לגוגל בכמיליארד דולר, טראסטיר (Trusteer) שנמכרה לחברת יבמ תמורת יותר מ- 800 מליון דולר במזומן, אינטוסל (Intucell) לסיסקו תמורת כחצי מיליארד דולר.

בזכות פורמט זכויות יוצרים בינלאומיות ניתן לפנות למעצבי אפליקציות, מפתחי אפליקציות, משקיעים ושותפים אחרים לדרך בכל העולם, לשווק את האפליקציה ולבסס סטארט-אפ מצליח, בידיעה שאתם דורכים על קרקע יציבה.

1מהי המשמעות המשפטית של פורמט זכויות יוצרים?

פיתוח של אפליקציה המסתמך על פורמט זכויות יוצרים נוטריוני, שימוש או העתקה של הפורמט או של האפליקציה שפותחה על פיו, מותרים רק לבעל זכויות היוצרים בפורמט או ברשותו. אחרת זו הפרת זכות יוצרים. ביתר פירוט, סע' 16 לחוק זכות יוצרים תשס"ח – 2007 קובע כי "עשיית יצירה נגזרת היא עשיית יצירה מקורית המבוססת באופן מהותי על יצירה אחרת, כגון תרגום או עיבוד" או במקרה שלנו- אפליקציה מהפורמט. הגדרת "יצירה ספרותית" בסעיף 1 לחוק כוללת יצירות ספרותיות כמו פורמט זכויות יוצרים לאפליקציה. סעיף 11(6) לחוק קובע כי עשיית יצירה נגזרת, כגון אפליקציה מהפורמט, היא זכות בלעדית של בעל זכות היוצרים. לכן, מי שמעתיק את האפליקציה עם או בלי שינויים קוסמטיים ואחרים, או מפתח אותה על סמך הפורמט ללא רשות, מפר זכויות יוצרים וניתן לתבוע אותו ולהגיש נגדו צווי מניעה.

1מדוע על פורמט זכויות יוצרים להיות נוטריוני?

לא ניתן לקבל תעודה מרשם זכויות יוצרים בישראל על זכויות היוצרים באפליקציה, משום שאין כזה רשם בישראל. אולם פורמט זכויות יוצרים שהוא נוטריוני מקבל מעמד משפטי מקביל בהיותו תעודה ציבורית. כמו תעודה לזכות קניין רוחני אחרת כפטנט, סימן מסחר או מדגם. בכך ניתן להשיג לגבי זכויות יוצרים את היתרונות המשפטיים הקיימים בדיני הקניין הרוחני האחרים, ובעיקר : (1) ניתן לאכוף את הפורמט הנוטריוני בבית המשפט לצורך קבלת צו מניעה על הפרת זכויות יוצרים, כפי שאוכפים זכות קניין רוחני אחרת כפטנט, סימן מסחר או מדגם. (2) בהליך משפטי קצר שאנו מבצעים בבית המשפט, ההגנה מורחבת גם לחו"ל.

פורמט זכויות יוצרים בינלאומיות יכול להשתלב עם הגנת פטנט ויחד עם כלים משלימים כמו NDA (הסכם סודיות), הדרך סלולה להקמת סטארט-אפ לאפליקציה מוגן משלב הרעיון, ולהתחיל בצעדים הדרושים לפיתוח טכנולוגי ועסקי.

כל הסתמכות עתידית על פורמט זכויות היוצרים, כגון העתקה, פיתוח או שינוי של האפליקציה, יוצרת יצירה נגזרת שזכות היוצרים לגביה היא של בעל הפורמט – שלך.

ללא רישום זכויות יוצרים קיים קושי להוכיח מי בעל הזכויות, למה באמת מתייחסות הזכויות ומאיזה מועד. רישום האפליקציה באמצעות פורמט זכויות יוצרים בינלאומי מאפשר להוכיח את זכויות היוצרים במהימנות גבוהה, ולעשות שימוש חוזר ונשנה באישור זה לאכיפת זכויות היוצרים בבתי המשפט בישראל ובחו"ל. כך גם נוצרת הרתעה מקדמית מפני הפרה, ומוניטין.

1כיצד לרשום זכויות יוצרים לאפליקציה?

פורמט זכויות יוצרים בינלאומי הינו דרך המלך לרישום הזכויות באפליקציה על שמך, תוך ימים ספורים. אין כיום דרך אחרת בישראל למעט זאת. דרך נוספת לתיעוד מוסמך של זכויות היוצרים באפליקציה הינה רישומו של הפורמט אצל רשם זכויות היוצרים בספריית הקונגרס בארה"ב, אולם החיסרון של הליך זה הינו עלותו הגבוהה יחסית ומשך הזמן הארוך עד קבלת תגובה ראשונית מהרשם, שיכול להגיע גם לשנה וחצי, קל וחומר עד לסיום ההליך.

1ייעוץ וליווי משפטי ברישום זכויות יוצרים לאפליקציה

כמשרד העוסק בענייני טכנולוגיה, אפליקציות וקניין רוחני מעל 20 שנה, משרדנו מספק, בין השאר, ייעוץ משפטי וליווי משפטי לרישום זכויות יוצרים לאפליקציות ותוכנות, אצל רשם זכויות היוצרים האמריקאי, או בדרך העדיפה: פורמט זכויות יוצרים בינלאומיות.

מן התקשורת

ראיון של עו"ד קדם ב"שש כלכלי" על אפליקציית פפר של בנק לאומי

מפת הדרכים להקמת סטארט-אפ משלב הרעיון

ראיון ברדיו תל אביב עם ענבר שנהב – פורמט זכויות יוצרים לאפליקציה

שימוש לא חוקי בתמונה ברשתות חברתיות – 'פרקליטים עד הבית', רשת.

איך רובוטים שואבים את הפרטיות שלכם? 'שבע אקטואלי', כאן.

איך מקימים סטארט-אפ לאפליקציה? ראיון ברדיו תל אביב

צור קשר