//
תביעת הפרת זכויות יוצרים מוגשת לשם קבלת צו מניעה, מתן דין וחשבון ותביעה כספית בגין העתקה, חיקוי, זיוף או הפרה אחרת של זכויות היוצרים שלך באפליקציה, משחק, ספר, או יצירה אחרת שיצרת. את התביעה רשאי להגיש בעל זכות היוצרים או בעל רישיון ייחודי.
קרא עודיריב קדם, עו"ד ונוטריון, בעל תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, בעל ותק של יותר מ- 20 שנה בייעוץ ובליווי משפטי של חברות היי-טק, סטארט-אפים ועסקים בינלאומיים, fמנטור באקסלרטורים כגון של מיקרוסופט ושל AppleSeeds, כיועץ משפטי להאקטונים רבים, ומי שהיה הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים.
בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-
Enquantum (cybersecurity software), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), Café-Café (chain of coffee shops), ISM (safes technology), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), BAE Systems Rokar (weapons developement), Abloy (locks & door-cylinders), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).
תביעת הפרת זכויות מוסריות מוגשת לשם קבלת דין וחשבון, סעד כספי וצו מניעה עקב פרסום יצירה שלך לגביה לא ניתן לך קרדיט או עקב כך שנעשה בה סילוף, שינוי צורה, או פעולה פוגענית, שיש בהם לפגוע בכבודך או בשמך. גם במקרה זה סעדי התביעה כוללים ברוב המקרים גם תביעה כספית. את התביעה רשאי להגיש היוצר, ואם נעשתה ההפרה לאחר מותו – קרובי משפחתו (בן זוג, צאצא, הורה או אח).
התביעה בגין הפרת זכויות היוצרים ו/או הזכויות המוסריות מוגשת לבית משפט השלום או המחוזי, בהתאם לעילה (צו מניעה/כספית) ולסכומי התביעה. במסגרת התביעה ניתן ורצוי להגיש גם בקשה זמנית לצו מניעה לשם עצירת ההפרה עד מועד פסק הדין.
לפי סע' 52 לחוק זכות יוצרים הפרה של זכות יוצרים או זכות מוסרית היא עוולה אזרחית לגביה ניתן לתבוע נזקים מכוח הוראות פקודת הנזיקין. אולם בית המשפט רשאי לפסוק מכוח חוק זכות יוצרים פיצויים בלא הוכחת נזק בסכום של עד מאה אלף ₪ בשל כל הפרת זכות יוצרים או זכות מוסרית, כאשר הפרות המתבצעות במסכת אחת של מעשים, נחשבים כהפרה אחת. בקביעת גובה הפיצויים, בית המשפט רשאי לשקול גם את היקף ההפרה; משך הזמן שבו בוצעה ההפרה; חומרת ההפרה; הנזק הממשי שנגרם לתובע, להערכת בית המשפט; הרווח שצמח לנתבע בשל ההפרה, להערכת בית המשפט; מאפייני פעילותו של הנתבע; טיב היחסים שבין הנתבע לתובע; תום לבו של הנתבע.
כמשרד העוסק בענייני טכנולוגיה, אפליקציות וקניין רוחני, משרדנו מספק ייעוץ וייצוג משפטי בתביעות הפרה של זכויות יוצרים וזכויות מוסריות.