//
צור קשר לייעוץ וייצוג משפטי משתלם בהתנגדות לסימן מסחר אשר לדעתך לא ראוי לרישום או שהוא בבעלותך.
התנגדות לסימן מסחר הינה הליך משפטי בפני רשם סימני המסחר, כנגד בקשה שקובלה לרישום ע"י מחלקת סימני המסחר בתום הליך הבחינה אולם בטרם נרשם סימן המסחר בפנקס סימני המסחר. בתום הליך הבחינה הבקשה מפורסמת להתנגדויות לתקופה של שלושה חודשים. בשלב זה, כל אדם מעוניין יכול להעלות את טענות התנגדותו לרישום משום שלדעתו היה על הרשם לסרב לרישום או שהסימן בבעלותו. בהעדר התנגדות הסימן יירשם.
קרא עודיריב קדם, עו"ד, נוטריון, דאטה אנליסט. למד תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, אסטרטגיה עסקית באוניברסיטת הארוורד, ובוגר ג'ון ברייס בהצטיינות. בעל ותק של יותר מ- 25 שנה בליווי משפטי של חברות היי-טק וסטארטאפים. מנטור באקסלרטורים של מיקרוסופט, AppleSeeds, ועוד. יועץ משפטי להאקטונים רבים. בעבר הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים, מרצה משפטי מנוסה בעולמות מאגרי מידע, בינה מלאכותית (AI), והמשפט המסחרי והטכנולוגי.
בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-
BAE Systems Rokar (weapons developement), Klirmark Capital (investments fund), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), Abloy (locks & door-cylinders), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Café-Café (chain of coffee shops), WeDev (software dev. house), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), ISM (safes technology), Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), Enquantum (cybersecurity software), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).
הליך ההתנגדות לבקשת סימן מסחר מתנהל כהליך משפטי לכל דבר ועניין, לרבות כתבי טענות, תצהירי עדות ראשית, חקירות נגדיות על התצהירים, סיכומים והחלטה של רשם סימני המסחר או פוסק אחר בקניין רוחני המוסמך מטעמו לפסוק בתיק, אך הכל בכפוף לפקודת סימני מסחר [נוסח חדש], תשל"ב – 1972, ולסדרי דין מיוחדים שתוקנו מכוחה.
בסיום הליך ההתנגדות יוחלט אם לרשום את הסימן או את לקבל את ההתנגדות ולפיכך רישומו יידחה. על החלטה זו ניתן לערער בפני בית המשפט המחוזי.
עם הגשת התנגדות לבקשת סימן מסחר, עליך לפעול בדרך של תשובה להתנגדות. ללא תשובה להתנגדות ייראו אותך כמי שזנח את בקשתך והסימן לא יירשם. הגשת תשובה להתנגדות צריכה להיות מנוסחת היטב ולקחת בחשבון כי נטל ההוכחה לרישום הסימן הוא על מבקש הרישום ולא על המתנגד לבקשה.
במקביל ניתן לשקול אם יש מקום לפעול כנגד סימן המתנגד, כגון בהליך למחיקה או ביטול של סימן המסחר שלו, אם יש כזה.
משרדנו העוסק בענייני טכנולוגיה, אפליקציות וקניין רוחני, מספק ייעוץ, ליווי וניהול הליכי התנגדות והליכי משפט אחרים בפני רשם סימני המסחר בישראל ובחו"ל ועוד.