העתקה של אפליקציה | עו"ד יריב קדם - היי-טק, סטארט-אפ וקניין רוחני //

אייקון, פיתוח אפליקציות וסטארטאפיםתביעת העתקה של אפליקציה

בהעתקת אפליקציה, תוכנה, או תכנים של אתר אינטרנט (להלן יחד: "אפליקציה"), יש לטפל באופן מיידי עקב הגישה הבלתי אמצעית שיש אליהם ע"י אינספור אנשים דרך המרחבים הוירטוליים השונים – האינטרנט, App Store, Google Play, וכו'. משרדנו עוסק מעל 15 שנים בתביעות העתקה של קניין רוחני וטכנולוגיה מסוגים שונים, לרבות מכתבי התראה, צוי מניעה/חיפוש/תפיסה ותביעות כספיות.

קרא עוד
איך להקים סטארט אפ
יריב קדם, עו

יריב קדם, עו"ד ונוטריון, בעל תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, בעל ותק של יותר מ- 20 שנה בייעוץ ובליווי משפטי של חברות היי-טק, סטארט-אפים ועסקים בינלאומיים, fמנטור באקסלרטורים כגון של מיקרוסופט ושל AppleSeeds, כיועץ משפטי להאקטונים רבים, ומי שהיה הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים.

בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-

Enquantum (cybersecurity software), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), Café-Café (chain of coffee shops), ISM (safes technology), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), BAE Systems Rokar (weapons developement), Abloy (locks & door-cylinders), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).

קרא עוד >>


  • מעל 20 שנות ליווי סטראט-אפים וחברות הייטק
  • הקמת סטארטאפים מוגנים משלב הרעיון
  • הגנה בינ"ל, מפת דרכים חכמה, צוות מנטורים בכיר
  • תכנית פיננסית, תכנית גיוס משקיעים

הוכחת העתקה של אפליקציה

לעיתים קשה לדעת אם האפליקציה הדומה הועתקה או פותחה באופן עצמאי ללא העתקה (פעולה שאינה מפרה זכויות יוצרים) ומתי. במקרה כזה נטל ההוכחה עובר לצד בעל האפליקציה הדומה אם היתה לו גישה לאפליקציה המקורית ואם הצד בעל האפליקציה המקורית גם מוכיח את הבעלות בזכויות היוצרים באפליקציה מלפני מועד ההפרה, דבר שניתן להוכחה באמצעות פורמט זכויות יוצרים.

הסעדים המשפטיים בתביעת העתקה של אפליקציה

בתביעת העתקה של אפליקציה מתבקשים מספר סעדים בגין הפרת זכות יוצרים, ובמקרים שבהם רשום פטנט, גם בגין הפרת הפטנט. הסעד המרכזי הינו צו מניעה קבוע, אליו נלווית בדרך כלל גם בקשה לצו מניעה זמני, שאם תתקבל תמנע מהצד השני כל פיתוח, מכירה, שיווק, הפצה או שימוש אחר באפליקציה מיד (!) עם קבלת הבקשה, קרי תוך ימים מפתיחת ההליך המשפטי. זאת, עד תום המשפט. במקרים קיצוניים הבקשה נדונה במעמד צד אחד, לעיתים עם בקשה לסעד של חיפוש תוכנות מפרות ותפיסתן, לשם תפיסת אריזות עם האפליקציה ושל מחשבים בהם היא מותקנת. סעד נוסף של התביעה הינו הסעד הכספי, שיכול לכמת את הנזקים בגין ההפרה. לחילופין ניתן לתבוע פיצויים סטטוטוריים מכוח חוק זכות יוצרים וזאת ללא הוכחת נזק בסך של עד 100,000 ₪ לכל סוג הפרה.

ייעוץ וייצוג משפטי בתביעת העתקה של אפליקציה

כמשרד העוסק בענייני טכנולוגיה, אפליקציות וקניין רוחני, משרדנו מספק ייעוץ וייצוג בבתי המשפט בישראל ובחו"ל בתביעות כספיות ותביעות לצווי מניעה, חיפוש ותפישה בגין העתקה של אפליקציות, תוכנות ואתרי אינטרנט.

מן התקשורת

ראיון של עו"ד קדם ב"שש כלכלי" על אפליקציית פפר של בנק לאומי

מפת הדרכים להקמת סטארט-אפ משלב הרעיון

ראיון ברדיו תל אביב עם ענבר שנהב – פורמט זכויות יוצרים לאפליקציה

שימוש לא חוקי בתמונה ברשתות חברתיות – 'פרקליטים עד הבית', רשת.

איך רובוטים שואבים את הפרטיות שלכם? 'שבע אקטואלי', כאן.

איך מקימים סטארט-אפ לאפליקציה? ראיון ברדיו תל אביב

צור קשר