//
יש לך רעיון לסטארטאפ ורוצה לדעת מה לעשות איתו? עם יותר מעשרים שנות נסיון בליווי סטארטאפים משלב הרעיון נוכל לעבור אתך את כל השלבים להגנה על הסטארט-אפ בפטנט וזכויות יוצרים ולהדריך אותך בכל שלבי הקמתו והתפתחותו.
יריב קדם, עו"ד ונוטריון, בעל תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, בעל ותק של יותר מ- 20 שנה בייעוץ ובליווי משפטי של חברות היי-טק, סטארט-אפים ועסקים בינלאומיים, fמנטור באקסלרטורים כגון של מיקרוסופט ושל AppleSeeds, כיועץ משפטי להאקטונים רבים, ומי שהיה הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים.
בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-
Enquantum (cybersecurity software), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), Café-Café (chain of coffee shops), ISM (safes technology), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), BAE Systems Rokar (weapons developement), Abloy (locks & door-cylinders), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).
רעיונות לסטארט אפ הם בדרך כלל רעיונות לפיתוחה של טכנולוגיה חדשנית, מוצר חדשני, אפליקציה או תוכנה שלצורך פיתוחם נדרש ידע מקצועי מעמיק. במקרים אלו, בשלב הראשון עליך לבדוק את ההיתכנות לרישום של פטנט. כמו כן, רעיונות לסטארט אפ יכולים לכלול גם רעיונות ליישומונים (אפליקציות) כאלו ואחרים ו/או רעיונות לתוכנה חדשה ו/או רכיב חדש לתוכנה קיימת. במקרים אלו, בשלב הראשון עליך להגן על הזכויות שלך בהם באמצעות פורמט זכויות יוצרים בינלאומי שמטרתו הגנה משפטית מורחבת על הרעיון.
הצורך של להגנה משפטית על הרעיון העומד בבסיס הסטארט-אפ, נובע בין היתר מהעובדה הפשוטה שמאחורי כל סטארט אפ מצליח עומד רעיון חדשני, שללא הגנתו יוכל לשמש כל אחד. ההגנה המשפטית מספקת אמצעי לגיטימי למניעת תחרות וזליגת מידע וחסימתה דרך בית המשפט בהתאם לצורך.
במידה וגם אתה שואל את עצמך את השאלה: יש לי רעיון לסטארט אפ מה הלאה ואיך מתקדמים? אנו ממליצים לך בראש ובראשונה להיוועץ עם משרד עורכי דין המתמחה במתן שירותים משפטיים לחברות טכנולוגיה ויזמי סטארט אפ. מטרת הייעוץ המשפטי היא לבחון את כל החלופות העומדות לרשותך לגבי הרעיון שלך בכל הנוגע להגנה משפטית מורחבת על הסטארטאפ שלך ובמידת הצורך לפעול ליצירת פורמט זכויות יוצרים בינלאומי ו/או לפתוח בהליכי רישום פטנט.
אמנם ההגנה משפטית על הקניין הרוחני של סטארט-אפ והמתאפשרת באמצעות פטנט, זכות יוצרים, סימן מסחר ועיצוב (בעבר מדגם רשום), היא הסנונית הראשונה בדרך להקמת חברת סטארטאפ. יחד עם זאת, חשוב לזכור ולציין שכדי להמשיך ולקדם את הסטארטאפ שלך יש צורך באמצעים נוספים להוציאו מהכוח אל הפועל, חלקם משפטיים, חלקם עסקיים, חלקם טכנולוגיים, ואלו משתלבים למפת דרכים שאותה יש להתאים לכל סטארטאפ בהתאם לצרכיו.
במשרד עו"ד יריב קדם, משרד עורכי דין ונוטריון, מתמחים בליווי יזמים, סטארטאפים וחברות הייטק בעולמות הטכנולוגיה. כמעט מדי יום עולה השאלה – יש לי רעיון לסטארט אפ מה הלאה? מה עליי לעשות איתו, ומלבד ייעוץ וליווי משפטי אנו מלווים את היזם בכל הפרויקט בשיטה המכונה OKR, קיצור של Objectives and key results, המהווה מסגרת להגדרת יעדים ולמעקב אחר תוצאותיהם בפרויקט.
לכן, אם גם לך עולה המשפט- יש לי רעיון לסטארטאפ מה עושים? כל שעליך לעשות הוא לקבוע פגישה. בפגישת ייעוץ מקדימה נוכל ללבן את אבני הדרך המשפטיות, העסקיות והטכנולוגיות הרלוונטיות לך ולמיזם, ונתאים לך את מפת הדרכים לסטארטאפ שלך.