9  סטארטאפים מבטיחים לשנת 2021 - עו''ד הייטק יריב קדם //

9  סטארטאפים מבטיחים לשנת 2021

מי הסטארטאפים המבטיחים?

במהלך שנת 2020 בה התמודדנו עם משבר הקורונה העולמי, ענף ההייטק המשיך לצמוח ולשגשג והוכיח את החוזק, הנחישות והיציבות שהופכים אותו להיות מקור הגאווה העיקרי של מדינת ישראל. וזה לא סתם – בישראל פועלות חברות סטארטאפ טכנולוגיות רבות, הנחשבות לפורצות דרך בתחומן בעולם, שגם זיכו אותה בכינוי הפופולרי "אומת סטארט אפ". 

תעשיית ההייטק הישראלית עוסקת במגוון רחב של תחומים, בהם סייבר, ביוטק, תרופות, דיגיטל, תחבורה חכמה, בינה מלאכותית, פינטק, ייצור מתקדם, מסחר אלקטרוני, קלינטק ועוד. היא נודעת בכל העולם בהיותה תעשייה יזמית וחדשנית, בעלת יכולות טכנולוגיות גבוהות לצד הון אנושי איכותי. לכן, היא גם מושכת אליה כל הזמן יזמים ומשקיעים – מקומיים וחיצוניים, שמגלים עניין אדיר בפרויקטים השונים ובהוצאה לפועל של רעיונות לסטארט אפ

אווירת היזמות, החדשנות והיצירתיות בענף ההייטק בשילוב סכומי העתק שמגייסות חברות סטארטאפ, מביאים לצמיחה מהירה של עוד ועוד חברות סטארט אפ איכותיות, מצליחות ורווחיות מדי שנה. הנה כמה דוגמאות של סטארטאפים טכנולוגיים חדשנים ומבטיחים לשנה הקרובה.

סטארטאפים מבטיחים לשנת 2021

אבטחת סייבר Panorays

לאור הכמות הגוברת, העוצמה והתחכום של מתקפות הסייבר, נדרשים ארגונים, עסקים וחברות, להתגונן ולהתמודד באופן יעיל ומיטבי עם איומים על מאגרי המידע והנתונים של הספקים (צדדים שלישיים) שאיתם הם מתקשרים, שמאיימים על פעילותם העסקית השוטפת. סטארט אפ טכנולוגי חדשני בא להתמודד עם מתקפות אלה באמצעות פיתוח מערכת חכמה שתנהל באופן אוטומטי ויעיל את איומי הסייבר על הספקים. זאת, באמצעות קיצור זמני תהליכי האבטחה והצגה של מצב האבטחה בפני אותם גופים. כך גם ניתן לבסס מחדש את יחסי האמון ושיתוף הפעולה בין הספקים לחברות ולארגונים השונים. 

 

דיו חכם Feelit

סטארט אפ ישראלי ייחודי המפתח מדבקות מיוחדות מדיו חכם שמוטמעים בו חיישנים קטנים והוא מאפשר לגלות תקלות בקווי הייצור של מפעלי תעשייה המייצרים מכונות, צינורות ומכשירים שונים, עוד לפני שהן באמת קורות. מדובר על מדבקות זעירות וגמישות שמתאימות עצמן לצורה הספציפית של המכשירים והחפצים השונים והיוד החכם מאפשר לבדוק את מצב הציוד מבחינה מכנית תוך כדי השימוש בו בלי שהמפעל צריך להשבית את פס הייצור. באמצעות השימוש בדיו החכם יכולים המפעלים לחסוך סכומי כסף אדירים על הוצאות תחזוקה שוטפת, אנרגיה ואובדן יעילות ותפוקה.

 

פתרונות בנייה דיגיטליים BEAD

מערכת חדשנית לניהול אנרגיה, המבוססת על בינה מלאכותית שמטרתה להפוך בניינים מסחריים ליותר חכמים. זאת, באמצעות חיישנים מיוחדים שמודדים ומנתחים בזמן אמת את הנתונים במבנים עצמם ומשלבים אותם עם נתוני מזג האוויר החיצוניים. בצורה זו, ניתן לספק לדיירים פתרונות חכמים לצריכת אנרגיה ולשלב אותם בתשתית של המבנים.

 

מוני חשמל חכמים Grid4C

מערכת טכנולוגית שמנתחת את המידע והנתונים שמתקבלים ממוני החשמל החכמים שמחוברים לרשת ומפיקה מהם תובנות מעשיות עבור חברת החשמל והצרכנים עצמם. כך למשל, המערכת יודעת לצפות את זמני השיא בביקוש לחשמל בשכונות המגורים ומסייעת לחברת החשמל להיערך לכך מראש בצורה נכונה. על סמך קריאת המונים ניתן לזהות תקלות עתידיות במכשירי החשמל הביתיים ולהציע ללקוח לתקן אותם, המערכת גם מאפשרת לחברת החשמל לתת לצרכנים תעריפים אטרקטיביים ולזהות אם יש גניבה של חשמל במקומות מסוימים.

 

דיגיטל   Telicomm 

סטארט אפ ישראלי מבטיח המפתח טכנולוגיה מתקדמת, שתאפשר לחבר כמות גדולה של מצלמות ווידאו HD לרשת סלולרית קיימת בלי צורך להשתמש בכבלים. זוהי מערכת משוכללת וייחודית שכוללת אלגוריתמים לעיבוד אותות שחוזים בזמן אמת את ההתנהגות של הווידאו המצולם ומתאים אותו ליכולת הקיבול שיש לאותה רשת סלולרית באותו רגע נתון. המשמעות המעשית היא למעשה שדרוג משמעותי של היכולות של הרשת הסלולרית. כך ניתן להתקין כמות גדולה של מצלמות על אותה רשת, בסדר גודל של פי 10 ממה שניתן נכון להיום.

 

פלטפורמה לניהול ואבטחת נתונים בענן  OwnBackup 

פיתוח ישראלי של מערכת מתקדמת הנותנת שירותי גיבוי שוטף ושחזור של נתונים מענן לענן, בצורה יומיומית, אוטומטית ומאובטחת השומרת על פרטיות ברמה גבוהה. המערכת הייחודית מסייעת לחברות ועסקים רבים בכל העולם להגן בצורה מיטבית כל נתונים אורגנים חשובים המאוחסנים בענן ומנסה למנוע כמה שניתן אובדן והשחתת נתונים ומזעור תקלות שוטפות בתפעול. 

 

רובוטיקה ובינה מלאכותית CommonSense Robotics

פיתוח ישראלי חדשני של סטארט אפ המבוסס על טכנולוגיה של בינה מלאכותית ורובוטיקה וצפוי להביא לשינוי משמעותי בהרגלי הקנייה של הצרכנים ברשתות השיווק והסופרים הגדולים. בתקופה האחרונה עברו אנשים רבים בישראל ובעולם לקנות את מוצרי המזון שלהם ישירות מהאינטרנט במקום לגשת פיזית לסופר. עם זאת, זה עדיין מצריך מהם לתכנן מראש את המועד ולחכות בבית להגעת המשלוח. כדי לייעל את תהליך ולהפוך אותו ליותר מהיר ונוח, הטכנולוגיה החדשנית תאפשר לרשתות הקמעונאיות לספק ללקוחות את המוצרים ממרכזי השילוח והאספקה עד לבית, בפחות משעה בלבד וגם להצליח ולשמור על הרווחיות שלהם.

 

אבטחת סייבר לכלי שיט  Cydome 

כיום, גם הספינות וכלי השיט הצבאיים והאזרחיים, חשופים באופן יומיומי לאיומים של האקרים על מערכות המחשוב שלהם ולפגיעות מצד גורמים עוינים. כל כלי השיט שמותקנת בהם מערכת טכנולוגית המאפשרת שליטה וחיבור מרחוק הם למעשה יעד למתקפות סייבר. לכן, מערכת ייחודית שפיתחה חברה ישראלית מעניקה פתרון כולל והגנה מקיפה ויעילה למערכות הטכנולוגיות השונות המותקנות בכלי השיט השונים. 

 

ניהול תהליכי אוטומציה של תשתיות תקשורת, מחשבים וענן Quali

פיתוח ישראלי של מערכת טכנולוגית חדשנית שמשפרת את הגישה של ארגונים וחברות לרשתות התקשורת ולענן. המערכת עוזרת לנהל באופן שוטף את תהליכי האוטומציה של התשתיות ורשתות התקשורת המורכבות. כך למעשה יכולים בעלי התפקידים השונים בארגון לגשת בצורה פשוטה ועצמאית למידע המאוחסן בענן ולבצע שימושים שונים באופן יומיומי – מכירות, הדרכה, סייבר, אימונים וכדומה.

סטארטאפים מבטיחים לשנת 2021

    לתאום פגישת ייעוץ שלח/י פרטיך






    יריב קדם, עו

    יריב קדם, עו"ד, נוטריון, דאטה אנליסט. למד תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, אסטרטגיה עסקית באוניברסיטת הארוורד, ובוגר ג'ון ברייס בהצטיינות. בעל ותק של יותר מ- 25 שנה בליווי משפטי של חברות היי-טק וסטארטאפים. מנטור באקסלרטורים של מיקרוסופט, AppleSeeds, ועוד. יועץ משפטי להאקטונים רבים. בעבר הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים, מרצה משפטי מנוסה בעולמות מאגרי מידע, בינה מלאכותית (AI), והמשפט המסחרי והטכנולוגי.

    בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-

    BAE Systems Rokar (weapons developement), Klirmark Capital (investments fund), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), Abloy (locks & door-cylinders), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Café-Café (chain of coffee shops), WeDev (software dev. house), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), ISM (safes technology), Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), Enquantum (cybersecurity software), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).

    קרא עוד >>


    • מעל 25 שנות ליווי חברות הייטק וסטארטאפים
    • נסיון וידע משולב- משפטי, עסקי, טכנולוגי
    • ייעוץ לחברות פיתוח, שירותי ענן, והייטק
    • הקמת סטארטאפים מוגנים משלב הרעיון


    מן התקשורת

    ראיון של עו"ד קדם ב"שש כלכלי" על אפליקציית פפר של בנק לאומי

    מפת הדרכים להקמת סטארט-אפ משלב הרעיון

    ראיון ברדיו תל אביב עם ענבר שנהב – פורמט זכויות יוצרים לאפליקציה

    שימוש לא חוקי בתמונה ברשתות חברתיות – 'פרקליטים עד הבית', רשת.

    איך רובוטים שואבים את הפרטיות שלכם? 'שבע אקטואלי', כאן.

    איך מקימים סטארט-אפ לאפליקציה? ראיון ברדיו תל אביב

    צור קשר