קניין רוחני | עו"ד יריב קדם - הייטק, פטנטים וקניין רוחני //

אייקון, קניין רוחניייעוץ קניין רוחני

סוגיות קניין רוחני

למשרדנו ניסיון רב ביותר בייעוץ משפטי וניהול הליכים משפטיים בכל סוגיות הקניין הרוחני, ובכלל זה במישורים העיקריים להלן:
(1) הליכי רישום וניהול תיקי פטנטים, מדגמים, סימני מסחר וזכויות יוצרים;
(2) הליכי אכיפה לקבלת צווי מניעה, חיפוש ותפיסה ותביעות כספיות בבית המשפט בגין הפרת פטנט, מדגם, סימן מסחר, זכות יוצרים, זכות מוסרית, גניבת עין, גזל מוניטין, גזל סוד מסחרי, ועוד;
(3) עסקאות קנייניות בזכויות הקניין הרוחני הרשומות כגון מכירה או שיעבוד של הזכות;
(4) רישיונות שימוש לאחרים מכוח הבעלות הרשומה בזכויות הקניין הרוחני כנגד קבלת תמלוגים;
(5) הסכמים ופעילות מסחרית לניצול זכות הקניין הרוחני, לרבות הסכם סודיות ואי תחרות, הסכמי מייסדים, רישום חברה, הקמת מיזמים עסקיים, הסכמי השקעה ועוד.

 

ייעוץ וליווי משפטי בסוגיות הקניין הרוחני

כמשרד העוסק בענייני סטארטאפים והיי-טק לרבות אפליקציות וגם קניין רוחני, משרדנו מספק ייעוץ משפטי וליווי בהליכים המשפטיים בפני רשות הפטנטים ובתי המשפט הנוגעים בנושא ובכל ההיבטים העסקיים והחוזיים הנובעים מזכויות הקניין הרוחני.

קרא עוד
קניין רוחני | ייעוץ קניין רוחני | ליווי משפטי בנושא קניין רוחני
יריב קדם, עו

יריב קדם, עו"ד ונוטריון, בעל תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, בעל ותק של יותר מ- 20 שנה בייעוץ ובליווי משפטי של חברות היי-טק, סטארט-אפים ועסקים בינלאומיים, fמנטור באקסלרטורים כגון של מיקרוסופט ושל AppleSeeds, כיועץ משפטי להאקטונים רבים, ומי שהיה הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים.

בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-

Enquantum (cybersecurity software), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), Café-Café (chain of coffee shops), ISM (safes technology), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), BAE Systems Rokar (weapons developement), Abloy (locks & door-cylinders), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).

קרא עוד >>


  • מעל 20 שנות ליווי סטראט-אפים וחברות הייטק
  • הקמת סטארטאפים מוגנים משלב הרעיון
  • הגנה בינ"ל, מפת דרכים חכמה, צוות מנטורים בכיר
  • תכנית פיננסית, תכנית גיוס משקיעים

מהי הזכות לקניין רוחני?

קניין רוחני – או כמו שאולי תכירו את המושג באנגלית, Intellectual Property, או בקיצור IP – הוא מונח כללי המתייחס לכל סוגי הזכויות הקשורים לנכסים שאינם מוחשיים. כלומר, מדובר על זכויות עבור יצירתו של אדם כמו עיצובים, מוזיקה, ספר, המצאה, תוכנית מחשב, אפליקציה, סמלים ומילים המזהים מוצר מסחרי וכן אף מוניטין של חברה.

ההגנה על קניין רוחני מתייחסת ליצירה האינטלקטואלית – הרעיונית –  בפני עצמה, ולאו דווקא לאובייקט הפיזי. בניגוד לקניין מוחשי כמו דירה, מכונית או ציוד אחר, העיסוק בתחום הוא מאתגר יותר, שכן קשה להגביל גישה ושימוש במשאבים של התחום, וקשה יותר למנוע הפרה של שימוש ביצירות.

 

זכויות הקניין הרוחני

המונח זכות הקניין כולל בתוכו כמה זכויות השונות זו מזו, כאשר ניתן לחלק את זכויות הקניין הרוחני לשתי קטגוריות: זכויות רשומות וזכויות שאינן רשומות. ההבדל הוא במתן הזכות; כדי לקבל זכות רשומה על יצירה, יש לרשום אותה במרשם הייעודי. לעומת זאת, יצירה תהיה זכאית באופן אוטומטי לזכויות שאינן רשומות.

 

זכויות רשומות

פטנטים

פטנטים הם המצאות חדשות, מועילות וחסרות תקדים, שלא פורסמו בשום מקום אחר בעולם. פטנט ניתן לשימוש תעשייתי, והוא נרשם במשרד רשם הפטנטים. פטנט יכול להיות מוצר מוחשי או הליך כלשהו הקשור בתחום הטכנולוגי. ממציא הפטנט מקבל זמן קצוב לעשות שימוש בלעדי בהמצאה שלו, ולאחר מכן הפטנט פתוח לכל.

 

סימני מסחר

סימן מסחר הוא סימן המזהה מוצר או שירות, והוא בעל אופי מבחין. סימני מסחר הם אותם סימנים מוכרים של מותגים ישראלים או בינלאומיים, שברגע שאנו רואים אותם אנחנו מיד מבינים על איזה מותג מדובר. לכן, העתקה של הסימן או שינוי קל שבקלים בסימן יכול להוות הפרה והטעייה של הצרכן.

 

עיצוב תעשייתי

עיצוב תעשייתי הוא פן של קניין רוחני שמטרתו לשמור על עיצוב של מוצר תעשייתי. במקרה זה, הזכות ניתנת על העיצוב בלבד – כלומר על צורתו האסתטית של המוצר – ולא על הפונקציונליות שלו. העיצוב יכול לכלול עיטור, קישוט או מבנה ייחודי של המוצר.

כאמור, כדי להיות זכאים לזכויות אלו, יש לרשום את היצירה ברשות הפטנטים, הרשות המטפלת בזכויות. ברשות זו יש מחלקות נפרדות לפטנטים, עיצובים וסימני מסחר. בעלי זכויות יכולים לייצג את עצמם מול רשות הפטנטים, או לחילופין להיוועץ עם עורך דין קניין רוחני, שייצג אותם בצורה המקצועית והנכונה ביותר מול הרשות.

 

זכויות שאינן רשומות

בניגוד לזכויות רשומות, אין צורך לרשום את הזכויות הבאות, שכן הן ניתנות באופן אוטומטי:

 

זכויות יוצרים

זכויות יוצרים הן זכויות המגנות על יצירות קיימות מפני שימוש לא מורשה ביצירה, ומטרתן להגן על הביטוי האישי של היוצר. זכויות יוצרים ניתנות באופן אוטומטי – אין צורך ברישום – ליצירות כמו ספרים, ציורים, יצירה אדריכלית, וכן המצאות כמו אפליקציות.

 

סודות מסחריים

סוד מסחרי הוא כל מידע עסקי שאינו ציבורי (ואף כזה שנעשה מאמץ כדי להסתירו), ושמקנה יתרון לבעליו על פני המתחרים שלו בעולם המסחרי. גילוי הסוד עלול לפגוע בבעל הסוד וברווחיו.

 

ייעוץ וליווי משפטי

ייעוץ משפטי בסוגיות קניין רוחני הוא חשוב מאוד, ויכול לסייע להימנע מטעויות קריטיות שעלולות להתגלות בשלב מאוחר מדי. ייעוץ משפטי יכול להגיע משני הכיוונים: מצד אחד, ייעוץ משפטי שוטף יסייע בנושאים כמו הגשת בקשה לרישום פטנט לצד הגנה מקצועית ונכונה על הנכסים הדיגיטליים והסודות המסחריים שלכם וכן הימנעות מהפרה של זכויותיכם.

מהכיוון השני, ייעוץ משפטי יסייע לכם להימנע מתביעות הקשורות לקניין רוחני ולהפר ללא כוונה זכות קניין של מישהו אחר – למשל, אם יצרתם לוגו הדומה מדי לעסק אחר, מה שיכול לגרום לאי נעימות לצד הפסד כספי גדול.

מן התקשורת

ראיון של עו"ד קדם ב"שש כלכלי" על אפליקציית פפר של בנק לאומי

מפת הדרכים להקמת סטארט-אפ משלב הרעיון

ראיון ברדיו תל אביב עם ענבר שנהב – פורמט זכויות יוצרים לאפליקציה

שימוש לא חוקי בתמונה ברשתות חברתיות – 'פרקליטים עד הבית', רשת.

איך רובוטים שואבים את הפרטיות שלכם? 'שבע אקטואלי', כאן.

איך מקימים סטארט-אפ לאפליקציה? ראיון ברדיו תל אביב

צור קשר