//
יריב קדם, עו"ד, נוטריון, דאטה אנליסט. למד תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, אסטרטגיה עסקית באוניברסיטת הארוורד, ובוגר ג'ון ברייס בהצטיינות. בעל ותק של יותר מ- 25 שנה בליווי משפטי של חברות היי-טק וסטארטאפים. מנטור באקסלרטורים של מיקרוסופט, AppleSeeds, ועוד. יועץ משפטי להאקטונים רבים. בעבר הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים, מרצה משפטי מנוסה בעולמות מאגרי מידע, בינה מלאכותית (AI), והמשפט המסחרי והטכנולוגי.
בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-
BAE Systems Rokar (weapons developement), Klirmark Capital (investments fund), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), Abloy (locks & door-cylinders), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Café-Café (chain of coffee shops), WeDev (software dev. house), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), ISM (safes technology), Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), Enquantum (cybersecurity software), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).
מדינת ישראל נחשבת למדינת הסטארט-אפ, והישראלים ידועים כבעלי רעיונות מבריקים הנחשקים ע"י חברות עולמיות כ- Google, Facebook, Microsoft, IBM ועוד.
בשנים האחרונות אפליקציות ישראליות נמכרות בקצב מסחרר וסכומי עסקאות המכירה (אקזיט) הולכים ותופחים ומגיעים לסכומים חלומיים ובלתי נתפסים. מאז 2003 בוצעו בישראל מעל 800 אקזיטים בסכום העולה על 40 מיליארד דולר, כלומר 2 מיליארד דולר בממוצע לאקזיט! כך בעלי רעיונות טובים הופכים למיליונרים כהרף עין.
המשמעות היא שאם יש לך רעיון טוב, תדאג להגן עליו כמו שצריך – כי יתכן וגם אתה תהיה שם!
משרדנו שותף להקמת סטארט-אפים מצליחים ומלווה יזמים כל הדרך משלב הרעיון.
יש לך רעיון לסטארט אפ? אם אתה רוצה כבר עכשיו להגיע שלב הפיתוח, כדאי שתחשוב פעמיים.
חשוב לדעת שלפי החוק, אם יש כאן פטנט וחשפת אותו שלא כדין, הוא ילך לאיבוד. ואם יש כאן זכות יוצרים כגון באפליקציה שהוזמנה, בעל זכות היוצרים יכול שיהיה המעצב, המפתח, או כל בעל מקצוע אחר ממנו הזמנת עבודה, ולא אתה כבעל הרעיון. מדוע? כי הזכויות לא שייכות למי שהמציא את הרעיון אלא למי שהוציא אותו לפועל. לכן חייבים להיזהר לפני שפונים לחברה לפיתוח. יצויין כי הסכם סודיות עלול לא להתאים ובוודאי לא להספיק למיזם שלך. ולכן, יש להתייעץ לפני כל מהלך.
הגנה על פיתוח אפליקציות אפשרית כבר משלב הרעיון באמצעות פורמט זכויות יוצרים בינלאומי או פטנט, או שילובם. שימוש בפורמטים הוא הכרחי לפני הפנייה לחברות פיתוח אפליקציות, ולא אחריה. אחרת, כאמור, הזכויות עלולות לחמוק מבין ידיך. כדי לרשום את זכויות הקניין הרוחני בראש ובראשונה על שמך, היזם, לשמור את זכויות הרעיון אצלך ולהגן על פיתוח האפליקציה שלך, יש לפנות לייעוץ משפטי.
אחרי שעברנו את שלב פורמט זכויות היוצרים הבינלאומי, צריך לחשוב קדימה על הקמת הסטארטאפ. הפיתוח הטכנולוגי הוא לב העניין, אך לא רק. מדוע? כי כנראה יהיה צורך לגייס לכך כסף, ובוודאי להמשך הדרך, ולשם כך צריך חברה שתהווה מרכז רווח ושממנה יוקצו מניות למשקיעים, צריך מצגת, תוכנית עסקית עם אסטרטגיה שיווקית שגם משהה מי הוא הלקוח וכיצד להגיע אליו, מצגת משקיעיפ ועוד. אז מה עשים עכשיו? קוראים יותר לעומק על הקמת סטארטאפ לאפליקציה, או שכבר יוצרים עמנו קשר מיידי לבדוק יותר פרטים על ייעוץ משפטי ואסטרטגי לסטארטאפ שלך.
אנחנו יודעים שאתה רוצה להוציא את הרעיון שלך לפועל הכי מהר, הכי טוב ומקצועי, והכי רווחי שאפשר. כמשרד המלווה יזמים מעל 20 שנה, נוכל לספק לך ייעוץ משפטי בליווי אישי, החל משמירת הזכויות שלך באפליקציה, המו"מ עם המפתחים והמעצבים, פורמט זכויות יוצרים בינלאומי, פטנט, הסכם מייסדים, עריכת הסכם הפיתוח, הקמת החברה ועוד. בנוסף לכך, יש לנו כלים עסקיים, מיתוגיים ושיווקיים שיכולים לסייע לך.