//
צור קשר לחיפוש משפטי משתלם של סימני מסחר לפני בחירת שם עסק/חברה/שותפות, לוגו, סלוגן, או שם מתחם.
חיפוש סימני מסחר יאפשר לך לבדוק אם שם של חברה, שותפות, שם מתחם, מיתוג או סלוגן פנויים לשימוש.
הן רשם סימני המסחר והן רשם החברות בודקים, בין השאר, את מאגר סימני המסחר כדי להחליט אם לקבל מבחינתם לרישום את בקשת סימני המסחר, או את שם החברה בו מעוניינים. רשם החברות מבצע חיפוש גם במרשם שמות החברות. יש לבצע בדיקה כזו לפני ההגשה לרישום של סימן מסחר או לרישום חברה כדי למנוע קונפליקטים כאלו מראש.
קרא עודיריב קדם, עו"ד ונוטריון, בעל תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, בעל ותק של יותר מ- 20 שנה בייעוץ ובליווי משפטי של חברות היי-טק, סטארט-אפים ועסקים בינלאומיים, fמנטור באקסלרטורים כגון של מיקרוסופט ושל AppleSeeds, כיועץ משפטי להאקטונים רבים, ומי שהיה הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים.
בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-
Enquantum (cybersecurity software), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), Café-Café (chain of coffee shops), ISM (safes technology), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), BAE Systems Rokar (weapons developement), Abloy (locks & door-cylinders), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).
במאגר סימני המסחר ניתן למצוא סימני מסחר רשומים ובקשות סימני מסחר שמקורם בבקשות שהוגשו לרישום ישירות בישראל או שהוגשו לישראל מחו"ל בכוח פרוטוקול מדריד ("בקשות בינלאומיות").
ישנן 3 דרגות של דמיון אותן יש לקחת בחשבון כאשר בודקים סימני מסחר מתחרים: זהות, דמיון מטעה, או דמיון. מידת הדמיון נבחנת לפי "המבחן המשולש" (המראה והצליל, סוג הסחורות וחוג הלקוחות, מבחן יתר נסיבות העניין) ומבחני עזר שפותחו עם השנים ע"י רשם סימני המסחר ובתי המשפט. יש לקחת בחשבון כי דמיון מטעה לסימן מסחר מוכר היטב יכול שיהווה מניעה לרישום אף אם הוא עצמו אינו רשום.
כאשר מעוניינים שהסימן יירשם גם במדינות אחרות, יש לבצע בדיקת סימני מסחר גם במאגרים של אותן מדינות.
כמשרד העוסק בענייני טכנולוגיה, אפליקציות וקניין רוחני, משרדנו מבצע חיפוש סימני מסחר בישראל ובחו"ל ומספק ייעוץ משפטי בהתאם, לקראת רישום סימני מסחר או הקמת חברות.