לאפליקציה או תוכנה (להלן: "אפליקציה") ישנם שלושה היבטים מרכזיים של קניין רוחני.
מתוקף שנות ותק רבות בליווי סטארט-אפים, משפטית, עסקית וטכנולוגית תוכלו לקבל במשרדנו יעוץ והכוונה איך ניתן להגן על האפליקציה שלכם גם באמצעות פטנט, ולהקים סטארטאפ לאפליקציה משלב הרעיון.
קרא עודיריב קדם, עו"ד, נוטריון, דאטה אנליסט. למד תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, אסטרטגיה עסקית באוניברסיטת הארוורד, ובוגר ג'ון ברייס בהצטיינות. בעל ותק של יותר מ- 25 שנה בליווי משפטי של חברות היי-טק וסטארטאפים. מנטור באקסלרטורים של מיקרוסופט, AppleSeeds, ועוד. יועץ משפטי להאקטונים רבים. בעבר הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים, מרצה משפטי מנוסה בעולמות מאגרי מידע, בינה מלאכותית (AI), והמשפט המסחרי והטכנולוגי.
בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-
BAE Systems Rokar (weapons developement), Klirmark Capital (investments fund), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), Abloy (locks & door-cylinders), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Café-Café (chain of coffee shops), WeDev (software dev. house), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), ISM (safes technology), Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), Enquantum (cybersecurity software), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).
בעוד ארה"ב תמכה בעבר בגישה ליברלית שאפשרה הגנה רחבה יחסית של פטנט על פיתוח אפליקציה בנוסף להגנת זכות יוצרים, רוב מדינות העולם ובראשם אירופה התנגדו לתפישה זו, ולבסוף אומצה עמדת ביניים המשתקפת, ככלל, גם בגישה הישראלית כיום.
גישת ביניים זו מאפשרת רישום פטנט בישראל על אפליקציה על פי' מבחן האופי הטכנולוגי המוחשי' שנקבע ע"י רשם הפטנטים אסא קלינג בהוראות עבודה שפורסמו ביום 12/1/2012- "זיהוי קיומו של אופי טכנולוגי מוחשי למוצר או התהליך הנתבעים, או לתוצאת התהליך". מבחן 'האופי הטכנולוגי המוחשי', משמעו, ככלל, ביטוי של תכונות פיזיות בדבר כלשהו עליו מבוצעת האמצאה או באופי הפעולה אותה המוצר או התהליך מבצעים.
הליך רישום פטנט על פיתוח אפליקציה מתחיל בניסוח בקשת הפטנט והגשת בקשת הפטנט, לרוב בארה"ב. אם האמצאה הינה גם בעלת אופי טכנולוגי מוחשי ניתן יהיה להגישה אף בישראל או באירופה.
כמשרד בעל ניסיון של יותר מ- 20 שנים בענייני טכנולוגיה, אפליקציות וקניין רוחני, נשמח להקים עבורכם סטארט-אפ לאפליקציה ולספק ייעוץ וליווי משפטי להגנת האפליקציה שלכם באמצעות פטנטים בישראל או בחו"ל, וזאת בנוסף להגנה באמצעות פורמט זכויות יוצרים בינלאומי ואמצעים משפטיים אחרים.