//
ישנן שלוש עילות בגינן ניתן להגיש התנגדות לפטנט לפי (סעיף 31 לחוק הפטנטים):
(1) קיימת סיבה שלפיה היה הרשם מוסמך לסרב לקיבול בקשת הפטנט; זהו סעיף שמאפשר בקרה על שיקול דעת הרשם לעצם קיבול הבקשה, על מנת למנוע את רישום הפטנט.
(2) האמצאה אינה כשירת-פטנט לפי סעיף 4(2) לחוק. סעיף זה מאפשר להעביר לרשם מידע חיצוני על פרסומים קודמים למועד ההגשה, שאולי לא היו מונחים לפניו בעת ההחלטה על קיבול הבקשה, אף זאת כדי למנוע את רישום הפטנט.
(3) המתנגד, ולא המבקש, הוא בעל האמצאה. סעיף זה מאפשר להתיר את רישום הפטנט, אולם על שמו של המתנגד ולא על שם מבקש הפטנט.
יריב קדם, עו"ד ונוטריון, בעל תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, בעל ותק של יותר מ- 20 שנה בייעוץ ובליווי משפטי של חברות היי-טק, סטארט-אפים ועסקים בינלאומיים, fמנטור באקסלרטורים כגון של מיקרוסופט ושל AppleSeeds, כיועץ משפטי להאקטונים רבים, ומי שהיה הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים.
בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-
Enquantum (cybersecurity software), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), Café-Café (chain of coffee shops), ISM (safes technology), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), BAE Systems Rokar (weapons developement), Abloy (locks & door-cylinders), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).
אם לאחר בחינת בקשת הפטנט, קיבולה ע"י בוחני הפטנטים ופרסומה להתנגדויות למשך 3 חודשים ממועד הקיבול לא הוגשה התנגדות לבקשת הפטנט, הפטנט יירשם. אך במקרה שהוגשה התנגדות, ינוהל הליך ההתנגדות שרק בסופו יוחלט אם לקבל את הפטנט לרישום אם לאו.
הליך ההתנגדות לבקשת פטנט מתנהל כהליך משפטי לכל דבר ועניין, לרבות כתבי טענות, תצהירי עדות ראשית, חקירות נגדיות על התצהירים, סיכומים והחלטה של רשם הפטנטים או פוסק אחר בקניין רוחני המוסמך מטעמו לפסוק בתיק, אך הכל בכפוף לחוק הפטנטים ולסדרי דין מיוחדים שתוקנו מכוחו.
בסיום הליך ההתנגדות יוחלט אם לרשום את הפטנט, כולו או חלקו, לדחות את רישומו, להפעיל לגביו הליכי בחינה נוספים או חדשים, לתקן אותו, או לחלקו למספר פטנטים. על החלטה כזו ניתן לערער בפני בית המשפט המחוזי בירושלים.