//
לפי סעיף 73 לחוק הפטנטים, בעל פטנט רשאי לבקש מהרשם למחוק פטנט שניתן לו. הרשם יפרסם ברשומות, על חשבון המבקש, את בקשת המחיקה ומי שרואה עצמו נפגע רשאי להגיש לרשם התנגדות לכך תוך שלושה חודשים מיום פרסום הבקשה. אם לא הוגשה התנגדות, הפטנט יימחק. אולם אם הוגשה התנגדות והיא בוטלה, נדחתה או נתקבלה במקצתה בידי הרשם, בהחלטה אשר סיימה את הדיון בהליך שנערך בפניו, ימחק הרשם את הפטנט אלא אם הוגש ערעור על החלטתו.
קרא עודיריב קדם, עו"ד ונוטריון, בעל תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, בעל ותק של יותר מ- 20 שנה בייעוץ ובליווי משפטי של חברות היי-טק, סטארט-אפים ועסקים בינלאומיים, fמנטור באקסלרטורים כגון של מיקרוסופט ושל AppleSeeds, כיועץ משפטי להאקטונים רבים, ומי שהיה הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים.
בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-
Enquantum (cybersecurity software), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), Café-Café (chain of coffee shops), ISM (safes technology), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), BAE Systems Rokar (weapons developement), Abloy (locks & door-cylinders), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).
לפי סעיף 73א לחוק הפטנטים, כאשר נמחק פטנט סופית על פי בקשת בעל הפטנט, ירשום הרשם את דבר המחיקה בפנקס ורואים את הפטנט כאילו נמחק ביום הגשת בקשת המחיקה.
עפ"י חוק הפטנטים, ההבדל בין מחיקה לביטול פטנט הינו במועד שבו איון הפטנט נכנס לתוקף: במחיקה – ביום הגשת בקשת המחיקה. בביטול – רואים את הפטנט כאילו לא ניתן, ולפיכך מי שנסמך על הפטנט הרשום במהלך תקופת רישומו שבוטל רטרואקטיבית עלול לתבוע את נזקיו.