רישום סימן מסחר בינלאומי- ייעוץ וליווי ברישום בחו"ל | עו"ד קדם //

אייקון, קניין רוחנירישום סימן מסחר בינלאומי

רישום סימן מסחר – ההגנה על הנכס החשוב ביותר שלך

השווי של סטארט-אפ או כל חברה אחרת, מתנקז למותג שלהם. אין נדל"ן, מוצר, פטנט, או נכס אחר בעולם שערכו רב יותר משווי מותג, והמותגים היקרים ביותר בעולם שווים מאות מיליארדים (אפל, גוגל, אמזון וכו).

הדרך להגן על מותג מפני העתקות, חיקויים, זיופים, ואף מפני מותגים דומים, היא באמצעות רישומו כסימן מסחר. אין מדובר בהליך טכני, ויש לבצע בדיקה מקצועית מקדימה שמישהו אחר לא רשם כבר סימן מסחר על המותג שאתה חשבת או עיצבת, ולנהל נכון את רישום הבקשה, כדי להבטיח את רישומה. שימוש במותג שרשום על חברה אחרת יכול להוביל לתביעה הכוללת צווי מניעה, חיפוש, תפיסת מוצרים מפרים עם המותג, סכומי תביעה נכבדים, ועלויות משפט גבוהות. אם הגית או עיצבו לך מותג ייחודי, לאחר בדיקה יש להקדים ולהגיש את הבקשה- כי כל הקודם זוכה.

ניתן להגיש בקשת סימן מסחר ספציפית בישראל, ובאמצעות אמנות בינלאומיות להרחיב את ההגנה גם ליתר מדינות העולם.

פנה לייעוץ מוקדם להעריך את סיכויי רישום  המותג שלך כסימן מסחר, בישראל ובעולם.

קרא עוד
רישום סימן מסחר בינלאומי | רישום סימן מסחרי
יריב קדם, עו

יריב קדם, עו"ד ונוטריון, בעל תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, בעל ותק של יותר מ- 20 שנה בייעוץ ובליווי משפטי של חברות היי-טק, סטארט-אפים ועסקים בינלאומיים, fמנטור באקסלרטורים כגון של מיקרוסופט ושל AppleSeeds, כיועץ משפטי להאקטונים רבים, ומי שהיה הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים.

בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-

Enquantum (cybersecurity software), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), Café-Café (chain of coffee shops), ISM (safes technology), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), BAE Systems Rokar (weapons developement), Abloy (locks & door-cylinders), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).

קרא עוד >>


  • מעל 20 שנות ליווי סטראט-אפים וחברות הייטק
  • הקמת סטארטאפים מוגנים משלב הרעיון
  • הגנה בינ"ל, מפת דרכים חכמה, צוות מנטורים בכיר
  • תכנית פיננסית, תכנית גיוס משקיעים

מנגנוני רישום סימני מסחר בישראל ובחו"ל

לכל מדינה סמכות בלעדית לרשום סימני מסחר בתחומה.
בנוסף, לארה"ב ולאיחוד האירופאי רשם סימני מסחר עבור קהילת המדינות שהן מאגדות. כך למשל, במדינה כמו צרפת תחולנה שתי מערכות ההגשה – זו המדינתית וזו של גוש המדינות (הקהילה האירופאית) ולפיכך יש להתחשב בשתיהן.
מערכת הגשה נוספת של סימני מסחר נוצרה באמצעות אמנה בינלאומית בשם "פרוטוקול מדריד" כמפורט להלן, עליה חתומות עשרות מדינות בעולם. לפיכך, במדינות בהן חלה האמנה, כמו ישראל, תחולנה שתי מערכות הגשה – זו המדינתית וזו של פרוטוקול מדריד, ובמדינות ארה"ב והקהילה האירופאית זו תהווה מערכת הגשה שלישית בנוסף למדינתית והפדרלית/קהילתית.

 

רישום סימן מסחר בינלאומי – פרוטוקול מדריד

מאז 1 לספטמבר 2010 ניתן להגיש מישראל בקשת סימן מסחר בינלאומית אחת בו זמנית לכל מדינות פרוטוקול מדריד. ההגשה בפועל מבוצעת מרשם סימני המסחר של ישראל לרשמי סימני המסחר של יתר המדינות ובכך לחסוך עלויות ייצוג של עורך דין מקומי בהן (אף שתתכן חובת ייצוג נקודתית על ידי עורך דין מקומי במדינה מסויימת במקרה של השגה ע"י רשם סימני המסחר של אותה מדינה), ולקצר את זמני הרישום המקובלים עקב המחוייבות של רשמי המדינות לנהלי פרוטוקול מדריד.

כאשר מעוניינים להגיש בקשת סימן מסחר בינלאומית מישראל תוך שימוש בפרוטוקול מדריד יש להגיש אותה על בסיס בקשת סימן מסחר שכבר הוגשה בישראל או סימן מסחר שכבר נרשם בישראל.
לבקשת סימן המסחר הבינלאומית מצרפים אישור על תשלום האגרות לרשם סימני המסחר הישראלי עבור חלקו בטיפול בהגשה של הסימן הבינלאומי וכן לארגון העולמי לקניין רוחני (WIPO) הכולל את האגרה לארגון זה ואת האגרה לרשמי המדינות שהיא שווה או זולה יותר מהאגרה המדינתית המקובלת באותה מדינה.

 

 

בחירת מנגנון ההגשה של סימן מסחר בחו"ל

לאחר החיפוש וקבלת החלטה מה הוא סימן המסחר אותו מעוניינים לרשום ובאלו מדינות, נבחר את פרוצדורת ההגשה לכל מדינה: הגשה מדינתית, הגשה לרשם הקהילתי (בארה"ב או באיחוד האירופאי), או הגשה לפי פרוטוקול מדריד. ברוב המקרים מהווים הגוש האירופאי ומדינות ארה"ב שוק נרחב לחברות ישראליות ולכן ההגשה תהיה ישירות לרשמים של מדינות אלו. במקרים בהם ההגשה הינה לשלוש מדינות או יותר החתומות על פרוטוקול מדריד (לרבות ארה"ב והקהילה האירופאית) כדאי לעשות שימוש בפרוצדורה זו.

הגשת סימן מסחר בחו"ל בתוך חצי שנה – אמנת פריז

את ההגשה של בקשת סימן מסחר בחו"ל ניתן להשהות למשך עד חצי שנה לאחר ההגשה בישראל, ובכך לדחות במספר חודשים זה את מועד ההוצאה הכרוך בכך תוך שמירה על תאריך ההגשה בישראל ("תאריך הבכורה"). הסדר זה נובע מכוח אמנת פריז להגנת הקניין הרוחני עליה חתומה ישראל וכמעט כל יתר מדינות העולם.

 

 

חיפוש רב מערכתי של סימני מסחר בחו"ל

לפני הגשה כלשהי של סימן מסחר בישראל או בחו"ל יש לבצע חיפוש מקדים וחברה המעוניינת במיתוג בינלאומי צריכה לבצע חיפוש במדינות בהן היא מתעתדת לפעול כדי לוודא שהיא לא פועלת באמצעות סימן מסחר הרשום כבר על שם חברה אחרת. רק אז לעגן את המיתוג ע"י רישום סימן מסחר משלה באותה מדינה. אולם כיוון שבמדינה אחת יכול שיחולו מספר מנגנוני רישום ומספר מאגרי סימני מסחר התקפים בה, יש לבצע חיפוש רב שכבתי במאגרי רישום סימני מסחר הרלבנטיים לאותה מדינה לרבות המאגר המדינתי, המאגר לפי הסדר מדריד המנוהל ע"י הארגון העולמי לקניין רוחני – WIPO (שהוא מאגר רחב יותר ממאגר פרוטוקול מדריד וכולל אמנה דומה נוספת אף שישראל לא חתומה עליה), והמאגר הקהילתי של ארה"ב או האיחוד האירופאי.

יצויין כי מחודש ינואר 2012 נפתח ב- WIPO מנוע בעברית לבחירה של הסיווגים הנכונים (מתוך 45 אפשריים) למוצרים ו/או לשירותים שלגביהם אמור להירשם סימן מסחר בינלאומי. זהו אמצעי נוח לבחירה של סיווג סימני מסחר נכונים גם במקרה של רישום סימן מסחר בישראל.

 

 

ייעוץ וליווי ברישום סימני מסחר בישראל ובחו"ל

כמשרד עורכי דין ונוטריון העוסק בענייני טכנולוגיה, אפליקציות וקניין רוחני, משרדנו מספק יעוץ וליווי משפטי לרישום סימני מסחר בחו"ל לרבות סימני מסחר בינלאומיים עפ"י פרוטוקול מדריד.

מן התקשורת

ראיון של עו"ד קדם ב"שש כלכלי" על אפליקציית פפר של בנק לאומי

מפת הדרכים להקמת סטארט-אפ משלב הרעיון

ראיון ברדיו תל אביב עם ענבר שנהב – פורמט זכויות יוצרים לאפליקציה

שימוש לא חוקי בתמונה ברשתות חברתיות – 'פרקליטים עד הבית', רשת.

איך רובוטים שואבים את הפרטיות שלכם? 'שבע אקטואלי', כאן.

איך מקימים סטארט-אפ לאפליקציה? ראיון ברדיו תל אביב

צור קשר