//
גיוס השקעה לסטארטאפ הינו סוגיה עימה מתמודדים כל היזמים במהלך דרכם לפסגה, כמו גם חברות עם טכנולוגיה נגזרת של חברה בשלה (Spin-off) . תעשיית הסטרטאפ הישראלית משגשגת עם אקזיטים ששוויים מזנק מדי שנה. נפח ההשקעות היפניות בישראל גדל, החדשנות הישראלית רכשה ביפן מקום של כבוד וחברות יפניות פותחות את דלת השוק היפני לסטרטאפ הישראלי.
איך גם אתם יכולים לעשות את זה?
יריב קדם, עו"ד, נוטריון, דאטה אנליסט. למד תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, אסטרטגיה עסקית באוניברסיטת הארוורד, ובוגר ג'ון ברייס בהצטיינות. בעל ותק של יותר מ- 25 שנה בליווי משפטי של חברות היי-טק וסטארטאפים. מנטור באקסלרטורים של מיקרוסופט, AppleSeeds, ועוד. יועץ משפטי להאקטונים רבים. בעבר הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים, מרצה משפטי מנוסה בעולמות מאגרי מידע, בינה מלאכותית (AI), והמשפט המסחרי והטכנולוגי.
בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-
BAE Systems Rokar (weapons developement), Klirmark Capital (investments fund), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), Abloy (locks & door-cylinders), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Café-Café (chain of coffee shops), WeDev (software dev. house), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), ISM (safes technology), Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), Enquantum (cybersecurity software), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).
בשוק הסטרטאפים קיימים מגוון ערוצי השקעה, כל אחד מאופיין ברמות סיכון ותשואה שונות ובתחומים שונים ומגוונים, מפינטק ובנקאות ועד מכשור רפואי או צבאי מתוחכם, כמו גם בינה מלאכותית וטכנולוגיות שמושתתות על חוכמת ההמונים. התחרות היא בתמיכה והשקעה במיזמים עם פוטנציאל מסחרי, בדגש על חדשנות.
בשנים האחרונות יפן מביעה התעניינות רבה בתעשיות הישראליות וזו מגמה שהולכת וגדלה. נפח ההשקעות היפניות בישראל ממשיך לגדול ובעתיד ייתכן ותהפוך יפן להיות המשקיעה והלקוחה מרכזית בהייטק הישראלי.
החברות היפניות הן תאגידים עצומים בקנה מידה שלעיתים לא מוכר בישראל, והן שולחות זרועות עסקיות לשווקי המערב והמזרח כאחד, עם דגש על חדשנות גבוהה.
כאן נכנסת לתמונה היצירתיות הישראלית אותה למדו להעריך ביפן. אם אתם יזמים לאחר שלב הקמת סטרטאפ טכנולוגי, או חברה שממסחרת טכנולוגיות, ואתם מחפשים כיצד להגיע לשוק היפני, השאירו כבר עכשיו פרטים בטופס צור קשר ונחזור אליכם בהקדם להמשך התהליך.