עורך דין הייטק וטכנולוגיה לסטארטאפים | עו"ד יריב קדם //

אייקון, פיתוח אפליקציות וסטארטאפים
עורך דין טכנולוגיה והיי-טק

עורך דין הייטק וטכנולוגיה- מהו? 

זהו עורך דין המשלב ידע מעולם המשפט העסקי, מסחרי, וקניין רוחני המכיר את הדינים הרלבנטיים לעולמות הטכנולוגיה, את השפה הטכנולוגית והתהליכים העסקיים והטכנולוגיים במפעלים, חברות הייטק וסטארטאפים בתחומים שונים. בהתאם לכך, הייעוץ המשפטי הראשוני, בין לחברת תעשייה המשתדרגת לתעשייה 4.0, בין לחברת הייטק בתחום הסייבר, ובין לסטארטאפ לאפליקציה – ואלו הן רק דוגמאות, הוא בהכרח גם ייעוץ אסטרטגי. בהתאם לכך הייעוץ הראשוני וליווי החברה או הסטארטאפ כולל:

  • ייעוץ ראשוני משפטי – אסטרטגי;
  • תכנון הערכות משפטי, עסקי, טכנולוגי;
  • גיבוש כלים משפטיים בדיני הקניין הרוחני, חוזים חברות, דיני עבודה, מיסוי ועוד;
  • ליווי שוטף.

    לתאום פגישת ייעוץ שלח/י פרטיך





    קרא עוד
    יריב קדם, עו

    יריב קדם, עו"ד, נוטריון, דאטה אנליסט. למד תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, אסטרטגיה עסקית באוניברסיטת הארוורד, ובוגר ג'ון ברייס בהצטיינות. בעל ותק של יותר מ- 25 שנה בליווי משפטי של חברות היי-טק וסטארטאפים. מנטור באקסלרטורים של מיקרוסופט, AppleSeeds, ועוד. יועץ משפטי להאקטונים רבים. בעבר הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים, מרצה משפטי מנוסה בעולמות מאגרי מידע, בינה מלאכותית (AI), והמשפט המסחרי והטכנולוגי.

    בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-

    BAE Systems Rokar (weapons developement), Klirmark Capital (investments fund), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), Abloy (locks & door-cylinders), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Café-Café (chain of coffee shops), WeDev (software dev. house), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), ISM (safes technology), Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), Enquantum (cybersecurity software), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).

    קרא עוד >>


    • מעל 25 שנות ליווי חברות הייטק וסטארטאפים
    • נסיון וידע משולב- משפטי, עסקי, טכנולוגי
    • ייעוץ לחברות פיתוח, שירותי ענן, והייטק
    • הקמת סטארטאפים מוגנים משלב הרעיון

    אסטרטגיה 

    בשלב הייעוץ המשפטי אסטרטגי נבחנים החזון של החברה והרעיון של הסטארטאפ, מתבצע דיון עומק על המשמעויות וגבולות הגזרה אליהם שואפת החברה או הסטארטאפ להגיע או גם להימנע מלהגיע, השלבים הצפויים בדרך ואבני הדרך שהחברה מעדיפה לנקוט בהן, תוך בחינה עובדתית, עסקית ומשפטית של כדאיותם ונכונותם, תוך בחינת מערכות היחסים הצפויות בדרך – עם לקוחות, מתחרים, משקיעים, בעלי מקצוע ושותפים עסקיים.

    הערכות

    בשלב ההערכות, מבוצעת בדיקת התכנות עמוקה – משפטית, עסקית, שיווקית וטכנולוגית תוך היוועצות עם בעלי מקצוע רלבנטיים בתחום כמו כלכלנים, ממתגים, רו"ח החברה, מנהלי הטכנולוגיות הרלבנטיים ועוד, כדי לגבש את דרך הפעולה האופטימלית של החברה או הסטארטאפ. מתוך תכנון זה גוזרים את הכלים המשפטיים והאחרים הדושים להתקדמות.

    תכנון הגנה משפטית

    השלב הראשון בהוצאת הרעיון אל הפועל, נניח סטארטאפ לאפליקציה, הוא בראש ובראשונה ע"י הגנתו באמצעות פטנט לאפליקציה ו/או פורמט זכויות יוצרים בינלאומי לאפליקציה.

    אם, לעומת זאת, מדובר בעסקה להטמעה של טכנולוגיה במפעל, ניגשים לתכנון ההיבטים העסקיים ,הטכנולוגיים והחוזיים של הסכם להטמעה ופיתוח טכנולוגי. הלוקחים בחשבון את הקניין הרוחני שאמור לעבור לחברה המזמינה במהלך הפיתוח. בכל מקרה, החשיבה הראשונית היא על שמירה והגנת הפטנט, זכויות היוצרים ויתר זכויות הקניין הרוחני של החברה/סטארטאפ.

    אלו הן רק דוגמאות להמחשה, ומגוון העסקאות וסוגי הטכנולוגיה הקיימים כמובן רחב הרבה יותר.

    גיבוש כלים משפטיים

    • בהתאם לניסיונו של עורך דין הייטק בתחום, ניתן לתכנן באופן מדויק יותר את הכלים המשפטיים הדרושים להתקדם. לרוב מדובר ב- 6 תחומים שיש לבחון: קניין רוחני, דיני חברות, חוזים מסחריים, דיני עבודה, מיסוי, והגנת הפרטיות.
    • בעולם הגנת הפרטיות ומאגרי מידע בישראל ובחו"ל (כגון GDPR) נעשו במאי 2018 שינויים בתקנות הגנת הפרטיות המחייבות רישום מאגרי מידע והגנת סייבר על המידע בחברה ובסטארטאפ לרבות כזה שאתר או אפליקציה יצברו על אנשים פרטיים.

    תפקידו של עורך דין הייטק- עורך דין טכנולוגי

    במסגרת תפקידו של עורך דין הייטק יש גם התייחסות לפן הטכנולוגי, הוא יכול ללוות אותך במגוון נושאים משלב הרעיון כגון בשלבי פיתוח, מיזוגים, יחסי עבודה, וגיוס משקיעים וכלה בפעילות השוטפת. במסגרת זו תפקידו לדאוג להגנות הרעיון והקניין הרוחני של החברה או הסטארטאפ, באמצעות פורמט זכויות יוצרים בינלאומי, פטנט, מדגם/עיצוב, סימני מסחר, הקמת חברות בנות או אחיות, ניסוח הסכמים, מו"מ עם הצד השני, ועוד.

    • לפני תחילת עבודה חשוב להיפגש ולבחון איך זה יהיה לעבוד עמו לאורך זמן ובאינטראקציה גמישה ובזמינות גבוהה. בצעו יפוש מקדים בגוגל וברשתות החברתיות ובחנו מאמרים שהעו"ד כתב, המלצות שנכתבו עליו, הליכים בהם ייצג, שפה חופשית בה הוא מתבטא ברשתות וכד'. כך יקל עליכם לאמוד באופן נוסף את מקצועיות ואופיו.

    ליווי שוטף

    בין אם אתה רק בשלב הרעיון, ובין אם כבר עשית צעד אחד או יותר, ההתחלה לבחון את עצמך משפטית ואסטרטגית היא בפגישת ייעוץ משפטית-אסטרטגית. למידע נוסף על כך אל תהססו להתקשר.

    הלקוחות שלי

    דייסון ISM applab logo cims logo cafe cafe logo BAE logo abloy Jober HAMLET getty site la tweez site pandoor site

    צור קשר