//
יש לך רעיון חדש, זה בוודאי מרגש. רישום קניין רוחני לרעיון הוא קריטי להמשך. אבל האם בכלל ניתן לרשום אותו כפטנט? זכות יוצרים? קניין רוחני אחר? איך ממשיכים מכאן להקמת סטארט אפ טכנולוגי?
כדי לתת לכך תשובה, יש שני דברים לעשות- הראשון הוא הערכה משפטית ראשונית, והשני חיפוש רלבנטי. אם התשובה הכוללת לאור הנ"ל מאפשרת זאת, מתחילים בתהליך רישום קניין רוחני הרלבנטי, כחלק מהתהליך הכולל של הקמת סטארטאפ.
אז מה בעצם אנחנו עושים?
1
2
3
4
5
6
יריב קדם, עו"ד, נוטריון, דאטה אנליסט. למד תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, אסטרטגיה עסקית באוניברסיטת הארוורד, ובוגר ג'ון ברייס בהצטיינות. בעל ותק של יותר מ- 25 שנה בליווי משפטי של חברות היי-טק וסטארטאפים. מנטור באקסלרטורים של מיקרוסופט, AppleSeeds, ועוד. יועץ משפטי להאקטונים רבים. בעבר הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים, מרצה משפטי מנוסה בעולמות מאגרי מידע, בינה מלאכותית (AI), והמשפט המסחרי והטכנולוגי.
בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-
BAE Systems Rokar (weapons developement), Klirmark Capital (investments fund), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), Abloy (locks & door-cylinders), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Café-Café (chain of coffee shops), WeDev (software dev. house), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), ISM (safes technology), Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), Enquantum (cybersecurity software), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).
מקצועית, אנו עוסקים בייעוץ משפטי האם וכיצד ניתן לרשום רעיונות באמצעי קניין רוחני שונים או להגן עליהם הדרך אחרת, כגון באמצעות סודות מסחריים, פטנטים וזכויות יוצרים. בנוסף, עו"ד יריב קדם הוא מנטור מוביל בקבוצת מומחים שברשותו, שבזכותם קמים סטארטאפים ומתפתחות חברות הייטק ותעשייה.
אנו עוסקים מעל 20 שנה ברישום פטנטים וקניין רוחני, הן כאלו שיש חובה לרשום (רישום פטנטים, מדגמים/עיצובים) כדי שיהיה להן תוקף, כמו גם אלו שרק ניתנות לרישום (זכויות יוצרים, סימני מסחר).
כל אחת מזכויות הקניין הרוחני מבטאת היבט אחר, פרי רוחו של האדם: סוד מסחרי- ידע, פטנט- היבט טכנולוגי של מוצרים ואפליקציות, מדגם- היבט עיצובי של מוצרים, זכויות יוצרים- ביטויים מקוריים של אפליקציות ויצירות שונות, סימן מסחר- מיתוג לוגו או שם עסקי. ביחד, זכויות הקניין הרוחני השונות מהוות אמצעי חשוב להקמת יזמויות חדשות.
פטנטים וזכויות הקניין הרוחני האחרות מעניקים מספר יתרונות רבי עצמה למי שעושה בהם שימוש: בלעדיות בשוק, בניית מוניטין ומיצוב מסחרי כלפי לקוחות העסק הרואים במי שמשקיע בקניין רוחני עסק שכוונתו רצינית וארוכת טווח, הרתעה ויצירת חסמי כניסת מתחרים לשוק שכבר תפוס, שמירה על השוק מפני חקיינים (צווי מניעה, צווי חיפוש, צווי תפיסה, תביעות כספיות), תוספת נכסים לעסק, מיתוג עסקי, ועוד. אנו עוסקים בניסוח של הסכמים, רשיונות שימוש, וליווי בעסקאות לניצול מסחרי של זכויות הקניין הרוחני.
אנו עוסקים בייעוץ, ליווי והקמה של סטארטאפים טכנולוגיים ליזמים וכן מייעצים ומלווים חברות ויזמים על הדרך שבה ניתן להגן על רעיונות פרי רוחו של האדם.
כך למשל, לסטארטאפ או חברה טכנולוגית בעלי חדשנות ומקוריות במוצרים נבחן הגנת פטנט ומדגם על עיצוב המוצר וכן סימן מסחר על השם והלוגו.
ליזמות בתחום המוצרים הדיגיטליים – אפליקציות, תוכנות, אינטרנט, אנחנו נבחן הגנת זכות יוצרים ופטנט וכן סימן מסחר על השם והלוגו.
לעסק בעל מידע סודי (כגון פורמולות למזון או קוסמטיקה, רשימות לקוחות או ספקים וכו'), נבחן פרקטיקות של אמצעים לשמירת סודות מסחריים וכן סימן מסחר על השם והלוגו.
לעסקים נותני שירותים נבחן סימן מסחר על השם והלוגו. וכן הלאה.
משרדנו עוסק מזה שנים רבות בייעוץ, ליווי וניהול תיקי פטנטים, זכויות יוצרים וקניין רוחני מסוגים נוספים במסגרת תהליכי פילוח של חברות, וכן במסגרת הקמה וליווי של סטארטאפים טכנולוגיים, אפליקציות, IoT, ועוד, עפ"י מפת דרכים מקצועית בה משולבים מנטורים ומומחים מתחומים שונים, בהובלה של עו"ד יריב קדם.
אנו מייצגים בבתי משפט בהליכים של בצווי מניעה, חיפוש, תפיסה והליכי הפרות שונים של פטנטים, זכויות יוצרים, סימני מסחר, מדגמים/עיצובי מוצר, גניבת עין, גזל סוד מסחרי ועוולות מסחריות, וכן ייצוג בפני רשמי הקניין הרוחני בהתנגדויות, בקשות ביטול או מחיקה והליכים נוספים בפני רשמי הפטנטים, סימני המסחר והקניין הרוחני.