רישום חברה ברשם החברות - רישום חברות הייטק | עו''ד הייטק יריב קדם //

אייקון, GDPR וסייבר
רישום חברה

במהלך חיי הסטארט-אפ יש צורך להקים חברה בע"מ במסגרתה הסטארט-אפ יקרום עור וגידים. לשם רישום החברה ע"י רשם החברות יש צורך להגיש לרשם מספר מסמכים חתומים בפני עורך דין, ולשלם אגרת רישום.

    לתאום פגישת ייעוץ שלח/י פרטיך





    קרא עוד
    יעוץ משפטי ועסקי
    יריב קדם, עו

    יריב קדם, עו"ד ונוטריון, בעל תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, בעל ותק של יותר מ- 20 שנה בייעוץ ובליווי משפטי של חברות היי-טק, סטארט-אפים ועסקים בינלאומיים, fמנטור באקסלרטורים כגון של מיקרוסופט ושל AppleSeeds, כיועץ משפטי להאקטונים רבים, ומי שהיה הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים.

    בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-

    Enquantum (cybersecurity software), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), Café-Café (chain of coffee shops), ISM (safes technology), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), BAE Systems Rokar (weapons developement), Abloy (locks & door-cylinders), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).

    קרא עוד >>


    • מעל 20 שנות ליווי סטראט-אפים וחברות הייטק
    • הקמת סטארטאפים מוגנים משלב הרעיון
    • הגנה בינ"ל, מפת דרכים חכמה, צוות מנטורים בכיר
    • תכנית פיננסית, תכנית גיוס משקיעים

    המסמכים אותם יש להגיש לרשם החברות הינם:

    1. "טופס הגשת מסמכים לרישום חברה", המכיל את שם מגיש הבקשה, מען לקבלת מסמכי הרישום, ופרטי עורך הדין המטפל. בנוסף, חובה לציין את שם החברה המבוקש, עם עוד שלושה שמות אלטרנטיביים .

    2. טופס "בקשה לרישום חברה". הטופס מכיל את שם החברה המוצע ופרטים על החברה ותקנונה: מטרות החברה, הון החברה, ואחריות בעלי המניות.

    3. הצהרת בעלי מניות. כל אחד מבעלי המניות מצהיר כי הוא כשיר לייסד חברה ולהחזיק מניות בה ואיננו מוגבל על פי דין.

    4. הצהרת דירקטורים ראשונים. בהצהרה זו מצהירים הדירקטורים כי הם כשירים ונכונים לכהן כדירקטורים ראשונים של החברה.

    5. תקנון חברה. התקנון חייב לכלול לפחות את שם החברה, ופרטים על מטרות החברה (כגון "לעסוק בכל עיסוק חוקי" או מטרה ספציפית), הון המניות (סכום ההון, ומאילו מניות הוא מורכב), פרטים על אחריות בעלי המניות (בחברה בע"מ אחריות בעלי המניות מוגבלת במניות), הוראות מגבילות כדי להגדיר החברה כ"פרטית" (להבדיל מ"ציבורית"), ופרטי בעלי המניות הראשונים.

    6. ייפוי כוח לעורך הדין המטפל בבקשה.

    משרדנו מכין את המסמכים הנ"ל לחתימה בהתאם לפרטים הרלבנטיים.

    רישום חברה ב"מסלול המהיר"

    רשם החברות מאפשר לרשום חברה ב"מסלול מהיר" לגבי חברת יחיד (חברה של בעל מניות יחיד): תוך 24 שעות מהגשה.

    רישום חברה במסלול המהיר ניתן לניצול גם למי שמבקשים להקים חברה מרובת בעלי מניות, אך להתחיל לפעול בזמן קצר. לפיכך ניתן לפתוח חברת יחיד בשלב הראשון לשם תחילת פעילות, ומיד לאחר רישומה (במקביל לתחילת הפעילות), להקצות מניות ליתר בעלי המניות.

    אגרה

    אגרת רישום חברה חדשה לשנת 2012, בין חברת יחיד ובין חברה מרובת בעלי מניות, הינה 2554 ש"ח.

    שם החברה וסימן מסחר

    עפ"י הנחיית רשם החברות, בעת הגשת מסמכי רישום חברה יש להציג את שם החברה המוצע, יחד עם עוד שלושה שמות אלטרנטיביים.

    רישום השם של החברה אצל רשם החברות אינו מקנה בעלות בשם זה, אלא זכות שימוש בשם זה ע"י החברה. דהיינו, הקמת החברה בשם מסוים אינו מקנה את האפשרות למנוע מאחרים מלהשתמש בו כגון לשם עסק שפתחו, או כשם מתחם באינטרנט (Domain Name), או כיוב'. יתר על כן, מי שכבר רכש מוניטין מוקדם באותו שם, או בשם דומה, יוכל למנוע מכם את השימוש בשם החברה שהקמתם ולדרוש את שינויה. אמנם רשם החברות מחויב לבצע בדיקה אצל רשם סימני המסחר אם מאן דהוא אחר אכן לא רשם את השם המבוקש כסימן מסחר, אולם לרשם אין שליטה ו/או ידע לגבי שמות שצברו מוניטין ולא רשמו שם זה כסימן מסחר או שם חברה.

    אי לכך, מומלץ ורצוי לבצע בדיקה מקיפה ככל שניתן לגבי השם הנבחר, ובמקביל לרישומו כחברה, לרשום את השם גם כסימן מסחר.

    תקנון החברה

    אם אתם שני בעלי מניות או יותר, רצוי להרחיב את התקנון המינימלי שמספק רשם החברות בעת הרישום.

    פירוט: בחברת יחיד התקנון המינימלי כלול בטפסים שמגישים לרשם החברות, והוא מכיל רק פירוט של נושאים המתחייבים בחוק כמו מטרות החברה, הון החברה, ואחריות בעלי המניות. בהקמת חברה עבור שני בעלי מנות או יותר רצוי להרחיב את התקנון בעת הרישום כדי שיכלול הוראות המגמישות את אופן פעולתה של החברה, ובאות לקראת נושאי המשרה שלה. לדוגמא, יש לאפשר לחברה לבטח ולשפות את נושא/י המשרה בחברה, ללא תוספת הוראות מתאימות לכך בתקנון, חוק החברות לא יאפשר לעשות כן.

    יש מקום לכלול בתקנון מלא הוראות נוספות כגון הוראות לגבי תסיבת מניות בעת פטירתו חו"ח של בעל מניות, הנוהל לכינוס וניהול ישיבות דירקטוריון ואסיפת בעלי מניות, אופן העברת מניות (אם בכלל) לצד שלישי בהסדרים כגון מתן-זכות-קדימה, "במבי" (Buy Me Buy You), הצטרפות בעל מניה למכירה קיימת (Tag Along), וכיוב.

    הסכם שותפות/הסכם מייסדים

    עובר להקמת החברה מומלץ כי המייסדים של הסטארט-אפ יחתמו בינם לבין עצמם על הסכם מייסדים המסדיר נושאים כגון תפקידים פרסונאליים של כל אחד מהצדדים, אופן מימון החברה, ועוד.

    לוח הזמנים לשם רישום חברה

    עפ"י רשות התאגידים, זמני הטיפול בבקשות המוגשות לרשם החברות, הם כדלקמן :

    עד 24 שעות: בקשת רישום חברת יחיד תושב ואזרח ישראל המוגשת במשרד הרשם בירושלים.

    עד 3 ימי עבודה: בקשת רישום חברה שאינה חברת יחיד, המוגשת במשרד הרשם בירושלים.

    עד 7 ימי עבודה: בקשת רישום חברה המוגשת בהפקדה בלשכות רשם המשכונות בנצרת עילית ובחיפה.

    עד 10 ימי עבודה: עיון בתיק חברה (למשלוח תקליטור בדואר 3 ימי עבודה נוספים).

    עד 14 ימי עבודה : רישום חברה המוגשת לרישום בדואר, רישום חברה זרה, רישום שותפות, שינוי שם חברה, רישום שעבודים ( כולל שינוי משפטי לשעבוד וסילוק).

    עד 30 ימי עבודה : מינוי/הפסקת כהונה של דירקטורים, העברת מניות, הקצאת מניות, הגדלת הון, תעודות משוחזרות, אישור סטטוס חברה.

    עד 45 ימי עבודה : פירוק חברה, חיסול חברה, מיזוג חברות, שינוי תקנון, טיפול בדו"ח שנתי, שינוי מען.

    הלקוחות שלי

    דייסון ISM applab logo cims logo cafe cafe logo BAE logo abloy Jober HAMLET getty site la tweez site pandoor site

    צור קשר