רעיון לפטנט | עו"ד יריב קדם - היי-טק, סטארט-אפ וקניין רוחני דילוג לתוכן//

מרעיון לפטנט במספר שלבים

יש לך רעיון לפטנט? הגעת למקום הנכון!  

עם הנסיון שלנו בהפיכת רעיונות לפטנטים ובליווי סטארטאפים ויזמים מעל עשרים שנה, תוכל לקבל  את הייעוץ המקצועי ביותר כיצד ניתן במספר שלבים להגיע מרעיון לפטנט ולהקים סטארטאפ. כך תוכל לסלול את הדרך הבטוחה, היעילה, המהירה והזולה ביותר להצלחה משלב הרעיון. השלב הראשון מבחינתך הינו פגישת ייעוץ ואבחון בחסיון עו"ד-לקוח, בה תפגוש אותי כדי שאוכל לייעץ לך מה הם כל אבני הדרך הנכונות עבורך. התקשר עכשיו.

    לתאום פגישת ייעוץ שלח/י פרטיך






      לתאום פגישת ייעוץ שלח/י פרטיך






      יריב קדם, עו

      יריב קדם, עו"ד, נוטריון, דאטה אנליסט. למד תארים ראשון ושני במשפטים מאוניברסיטאות חיפה ותל אביב בהתאמה, אסטרטגיה עסקית באוניברסיטת הארוורד, ובוגר ג'ון ברייס בהצטיינות. בעל ותק של יותר מ- 25 שנה בליווי משפטי של חברות היי-טק וסטארטאפים. מנטור באקסלרטורים של מיקרוסופט, AppleSeeds, ועוד. יועץ משפטי להאקטונים רבים. בעבר הבעלים של אפפלאב, חממה לפיתוח אפליקציות ומוצרים טכנולוגיים, מרצה משפטי מנוסה בעולמות מאגרי מידע, בינה מלאכותית (AI), והמשפט המסחרי והטכנולוגי.

      בין לקוחותיו הבולטים ניתן למצוא חברות הייטק רב לאומיות, עסקים בינלאומיים מצליחים, וסטארטאפים שזכו בהשקעות ובפרסים בינלאומיים כגון-

      BAE Systems Rokar (weapons developement), Klirmark Capital (investments fund), CIMS Israel (PCB optical inspection), Ham-Let UCT (flow control machinery), Vocalix (telecommunications), Getty Images (digital pics bank), Abloy (locks & door-cylinders), Pandoor (indoor doors), Israeli Diamond Institute, Café-Café (chain of coffee shops), WeDev (software dev. house), Keepulse (medical software), SeeVoov (tourism App), MyTower (towers management App), Skilpe (education software), Snobemakeup (makeup machine), La-Tweez (cosmetics apparatus), ISM (safes technology), Zamberg (metal products), Dr. Nader Butto (alternative therapies), Enquantum (cybersecurity software), or Dyson Israel – BNZC (cyclone technology ).

      קרא עוד >>


      • מעל 25 שנות ליווי חברות הייטק וסטארטאפים
      • נסיון וידע משולב- משפטי, עסקי, טכנולוגי
      • ייעוץ לחברות פיתוח, שירותי ענן, והייטק
      • הקמת סטארטאפים מוגנים משלב הרעיון

      בדיקת פטנטביליות וחיפוש מקדים 

      השלב הראשון שנעשה בפגישת הייעוץ הוא לבדוק אם אכן מדובר ברעיון שניתן להגן עליו באמצעות פטנט, או שמא באמצעות זכות קניין רוחני אחרת כגון זכויות יוצרים או מדגם/עיצוב. אם מדובר ברעיון פטנטבילי, אזי בשלב הבא לפני הפיכת הרעיון לפטנט נבצע חיפוש במאגרי פטנטים.

      זוהי בדיקה מקיפה באמצעותה תוכל לדעת האם הרעיון כבר קיים ונרשם כפטנט או הוגש כבקשת פטנט, או שהדרך פנויה לרשום פטנט.

      לעיתים המידע שמקבלים בחיפוש כזה עוזר לכוון כיצד לשכלל את הרעיון לפטנט מוצלח יותר.

      במידה וממצאי החיפוש העלו כי לא קיים רעיון/פטנט הזהה לרעיון שלכם, נתחיל בתהליך רישום פטנט בכל מדינה בה בחרתם לרשום את הפטנט. בישראל, הליך רישום הפטנטים מתבצע אל מול רשם הפטנטים הפועל מטעם משרד המשפטים, ובאופן דומה גם במדינות אחרות. חשוב לציין שתהליך רישום הפטנט משתנה ממדינה למדינה וגם ההגנה על הפטנט תקפה אך ורק במדינות בהן נרשם הפטנט. קבעו איתי פגישת ייעוץ, ונתקדם משם.

       

      הגשת בקשת פטנט 

      לצורך הגשת הבקשה נבחן יחד היכן הכי כדאי להגיש את בקשת הפטנט באופן חכם: בישראל כבקשת פטנט "ירוקה", בארה"ב כבקשת פטנט "פרוביזורית", או באירופה לצורך קבלת מידע מהיר – הכל בהתאם לרעיון שיש ברשותך.

      הגשת פטנט בפועל תתבצע, ראשית, אצל רשם הפטנטים במדינה הראשונה שנבחר להגיש  את בקשת הפטנט לרישום ומרגע זה תעמוד לזכותך "בקשת הבכורה" המאפשרת לך להגיש את הבקשה לפטנט ליתר המדינות בתוך תקופה של 12 חודשים, אותה ניתן להאריך ב- 18 חודשים נוספים (סה"כ 30 חודשים), מכוח אמנות בינלאומיות שישראל חברה בהן. מיום הגשת הבקשה לפטנט אתם זוכים להכרה בינלאומית כי ברשותכם  PATENT PENDING לרעיון שלכם, ולכך יש יתרון משמעותי הן בשיווק המוצר נשוא הפטנט והן בגיוס משקיעים לסטארטאפ. לבעל הפטנט אין עדיין זכויות משפטיות על הפטנט עד לאישורו על ידי משרד הפטנטים ו/או רשם הפטנטים בכל אחת מהמדינות בהן הוא רשם את הפטנט. תהליך האישור נמשך בין שנתיים לשלוש ובמקרים בהם הפטנט אושר בסופו של התהליך, הפטנט יהיה בתוקף במשך 20 שנה מיום רישום הבקשה.

      מרעיון לפטנט במספר שלבים  

      אמנת ה-PCT עליה חתומים יותר ממאה מדינות מסביב לעולם, לרבות, ישראל, היא למעשה אמנה המאפשרת הליך הגשת בקשה לרישום רעיונות ופטנטים בכל אחת מהמדינות החתומות על האמנה בעת ובעונה אחת. הצורך לכך עולה כיוון שבעת הגשת בקשת הפטנט הראשונה כאמור לעיל, היא מוגשת בתחילה רק  במדינה אחת בלבד וזאת לצרכי קבלת "תאריך הבכורה" הנכנס לתוקף באופן מיידי בכל אחת מהמדינות בעולם החתומות על אמנת פריז ותקפה ל- 12 חודשים בלבד, בסופה יש להגיש את הבקשה ביתר מדינות העולם. היות ותקופה זו נמצאה קצרה מדיי ליזמים לגייס את כספי ההשקעה הדרושים להגשה בכל מדינות העולם, אזי  אמנת ה- PCT מאפשרת להאריך את התקופה לאותן מדינות החתומות על אמנת ה- PCT ב- 18 חודשים נוספים. בתום 30 החודשים המצטברים בגין אמנת פריז ואמנת ה- PCT החל מ-תאריך הבכורה, בעל הפטנט יידרש להחליט באיזה מדינות הוא מעוניין לרשום את הפטנט ובהתאם לכך להגיש בקשה תואמת לכל מדינה ומדינה בנפרד.

      יריב קדם – משרד עורכי דין ונוטריון המתמחה בפטנטים

      אני עורך דין פטנטים, ואנחנו ב-יריב קדם, משרד עורכי דין ונוטריון, עוסקים ומתמחים כבר למעלה מ-20 במתן שירותי ייעוץ ליווי וייצוג משפטי בהליכי רישום וניהול תיקי פטנטים לחברות טכנולוגיה, ממציאים, יזמי סטארט אפ וכדומה. מעטפת השירותים המשפטיים המוצעת על ידינו משלבת בתוכה את כל האמצעים להגנה משפטית מורחבת על הרעיון אותו תרצו לרשום כפטנט, והרבה מעבר לכך.

      לפרטים נוספים בנושא, צרו איתנו קשר עוד היום!

      לדפים נוספים: בר את גל


      מן התקשורת


      צור קשר